Search Messages

 
Author:
Search Start Date:
Search End Date:
Sort Order
Sources to include:
OR Message ID:
 

Display Mesage #105468


Rear running/brake lights failing
Written by alfr4d on 7/6/2011 at 03:57 pm

Any help Ron, would be checking if you do have tail/brake light bulbs having two
contacts at the underside. Many tail/brake lights being sold only have one
filament. A motorbike will not loose all its light at the same time, mostly
having only one glass. The middle light has nothing to do with braking. Alfred

--- In ipcrc@yahoogroups.com, "Ron_Anders" <ron_anders@...> wrote:
>
> Help...getting the bike ready and ran into what I thought was just a burned
out bulb problem. Now, 2 days, wire harness check and some soldering, 6
bulbs....still burning them out for some reason. Random one side or the other.
All fuses check out. Any help is great. Cant really see going down the highway
with no active brake lights and am now running out of time and ideas.
>
> Thought I had it all doing good. Took it on a road test and came back to
burned out again. One bulb stays on and hot so atleast I do have some rear
light coverage but....help. I really just want to get it fixed.
>

Message Thread for message #105468

Ron_Anders
7/5/2011, 11:36 pm
Rear running/brake lights failing
Help...getting the bike ready and ran into what I thought was just a burned out bulb problem. Now, 2 days, wire harness check and some soldering, 6 bulbs....still burning them out for some reason. Random one side or the other. All fuses chec

    humpthegrump
    7/6/2011, 12:21 am
    Rear running/brake lights failing
    Sounds like maybe your Regulator is kaput and you have an overvoltage condition. Get a voltage reading while the bike is in neutral at both idle and about 3k rpm. Should be no more than 14v. If you keep riding it without fixing it

      Ron_Anders
      7/7/2011, 03:25 am
      Rear running/brake lights failing
      UPDATE: After lots of troublshooting and taking into consideration that I changed the R/R last fall, I read thru these post's and...well...went back to the R/R. Turns out that was the problem it seems. I was lucky enough to find one in a

    goldwingman40
    7/6/2011, 03:29 am
    Rear running/brake lights failing
    Ron, Did you check out your voltage output at above 3000 rpm's. You could have a bad regulator putting out TOO high a voltage blowing the bulbs. This is why you need a on board digital voltmeter to know if and when you have electrical problem

    alfr4d
    7/6/2011, 03:57 pm
    Rear running/brake lights failing
    Any help Ron, would be checking if you do have tail/brake light bulbs having two contacts at the underside. Many tail/brake lights being sold only have one filament. A motorbike will not loose all its light at the same time, mostly having onl

      alfr4d
      7/7/2011, 03:40 am
      Rear running/brake lights failing
      Ron, I have been going into this again. These are the light bulbs: 12v 32/2cp (27/7w) tail lights are 7W and stop lights are 27w. The wattage is normally not mentioned. Certainly the tail won't work after braking a couple of times when there