Search Messages

 
Author:
Search Start Date:
Search End Date:
Sort Order
Sources to include:
OR Message ID:
 

Display Mesage #95310


Twist throttle won't return with grip puppies installed?
Written by bdpickett on 7/25/2010 at 08:27 pm

I used the Cable Care Kit from Protect All (
http://www.protectall.com/cablekitlong.aspx ). I bought mine at the local Honda
dealer; you can get them many places including Cycle Gear & JC Whitney. The kit
includes a "cable luber", and an aerosol can of lubricant. Attach the luber to
the end of a cable and tighten the seals, then insert the lubricant can's nozzle
into the luber and spray for a couple of seconds. Theoretically, all of the
lubricant is injected under pressure down inside the cable sheath - in practice
though, I also got a lot of spray on the outside - but that could just be me.
:-)

The improvement in throttle response after using the kit was amazing! Before,
the throttle would not return at all after releasing it, but after treating both
throttle cables for a couple seconds each, the throttle pops right back to its
stop after releasing it.

Be seeing you,
Bruce Pickett
Federal Way, WA
'90 PC800 "Blue Pacific"
'96 PC800 "Red C"
'93 ST1100 "STimulus"
'05 GL1800A "Blue's Brother"
http://bluepc.home.comcast.net

--- In ipcrc@yahoogroups.com, "verncreamer" <vccreamer@...> wrote:
>
> I am unfamiliar with cable lubricant ... what should I use?
>
> Thanks.
>
> --- In ipcrc@yahoogroups.com, "BD Pickett" <bp.ipcrc@> wrote:
> >
> > It may just be that your throttle cables need lubricating. I don't have Grip
Puppies, but I did have a sticking throttle such as you described, and after
spraying lubricant down the cable sheaths, I saw a drastic improvement in
throttle response.
> >
> > Be seeing you,
> > Bruce Pickett
> > Federal Way, WA
> > '90 PC800 "Blue Pacific"
> > '96 PC800 "Red C"
> > '93 ST1100 "STimulus"
> > '05 GL1800A "Blue's Brother"
> > http://bluepc.home.comcast.net
> >
> >
> > --- In ipcrc@yahoogroups.com, "verncreamer" <vccreamer@> wrote:
> > >
> > > I just installed a pair of grip puppies and they feel perfect ... the
problem is that when I twist the throttle, it won't "rebound" or return. I have
not trimmed them, but did roll each end back over itself so that no part of the
grip is touching the ends of the throttle.
> > >
> > > What did I do wrong?
> > >
> > > Vern
> > > '97 PC800 unnamed
> > > Elkhorn, Nebraska
> > >
> >
>

Message Thread for message #95310

verncreamer
7/25/2010, 12:15 am
Twist throttle won't return with grip puppies installed?
I just installed a pair of grip puppies and they feel perfect ... the problem is that when I twist the throttle, it won't "rebound" or return. I have not trimmed them, but did roll each end back over itself so that no part of the grip